Schaeuble: Υπάρχουν σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης

Oι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σημειώνοντας πως υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

Schaeuble: Υπάρχουν σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, δήλωσε την Πέμπτη πως υπάρχουν σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις παίζουν σημαντικό ρόλο. 

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ορισμένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παίζουν αυτήν την στιγμή σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Schaeuble, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο ομόλογο του Michel Sapin. 

Ερωτώμενος να σχολιάσει την έκκληση του Γάλλου προέδρου Francois Hollande για μια σύνοδο για αναπτυξιακά μέτρα, ο κ. Schaeuble υποστήριξε πως οι ηγέτες των κρατών μελών πρέπει να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος συντάσσεται με τον κ. Hollande για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων.

Ωστόσο, σε ερώτηση για τις συνεχείς εκκλήσεις της Γαλλίας για ένα πιο αδύναμο ευρώ, ο κ. Schaeuble απάντησε ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες πρέπει να καθορίζονται ελεύθερα από τις αγορές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v