Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις κερδοφορίας για τη χρήση

Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας θα περιορίσει τις δαπάνες της σε 2,1 δισ. στερλίνες φέτος, περίπου 400 εκατ. στερλίνες λιγότερα απ' ότι σχεδίαζε αρχικά.

Tesco: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις κερδοφορίας για τη χρήση

Πτώση μεγαλύτερη του 9% κατέγραψε η μετοχή της Tesco, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της εταιρείας για τα κέρδη της χρήσης, αλλά και την ανακοίνωση για μείωση του μερίσματός της κατά 75% και πρόγραμμα περικοπής δαπανών.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας θα περιορίσει τις δαπάνες της σε 2,1 δισ. στερλίνες φέτος, περίπου 400 εκατ. στερλίνες λιγότερα απ' ότι σχεδίαζε αρχικά, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Tesco.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το προμέρισμα θα ανέρχεται σε 1,16 πένες ανά μετοχή, ενώ τα κέρδη φέτος αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 2,4-2,5 δισ. στερλινών, έναντι των 2,7 δισ. στερλινών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις της Tesco στο διάστημα 12 εβδομάδων μέχρι την 17 Αυγούστου κατέγραψαν πτώση 4%, που είναι και η μεγαλύτερη των τελευταίων δυο δεκαετιών.

Εν τω μεταξύ, η αντικατάσταση του CEO της εταιρείας θα λάβει χώρα έναν μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενου, την 1η Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v