Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ενέκρινε δόση $1,4 δισ. για Ουκρανία

Την εκταμίευση δόσης 1,4 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Παρασκευή.

ΔΝΤ: Ενέκρινε δόση $1,4 δισ. για Ουκρανία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε την πρώτη αξιολόγηση του ουκρανικού προγράμματος, εγκρίνοντας την εκταμίευση δόσης 1,4 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου το ΔΝΤ ενέκρινε πρόγραμμα 17 δισ. δολάρια προς την χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Συνολικά, σε γενικές γραμμές έχουν εφαρμοστεί οικονομικές πολιτικές όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα, καθώς οι ουκρανικές αρχές έχουν επιμείνει στην ανάληψη δύσκολων μέτρων παρά την ευμετάβλητη πολιτική κατάσταση. Ωστόσο, η σύγκρουση στο ανατολικό μέρος της χώρας έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία και συμπληρωματικά μέτρα θα αποδειχθούν κρίσιμα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.» σημειώνεται στην έκθεση.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε πως οι καθοδικοί κίνδυνοι στο ουκρανικό πρόγραμμα είναι πολύ υψηλοί. «Οι καθοδικοί κίνδυνοι για το πρόγραμμα παραμένουν υψηλοί. Η επιτυχία του προγράμματος κρίνεται στην έγκαιρη επίλυση των συγκρούσεων στην Ανατολή, καθώς και στον βαθμό εφαρμογής και υιοθέτησης του προγράμματος» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v