Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες ψάχνουν €5,4 δισ. από TLTRO's

Ποσό ως και 5,4 δισ. επιδιώκουν να αντλήσουν από τον πρώτο γύρο των T-LTRO's οι ελληνικές τράπεζες. Προβληματίζει ο περιορισμός στα διαθέσιμα collateral. Στη δημοπρασία του Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει η Alpha Bank.

Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες ψάχνουν €5,4 δισ. από TLTROs

Οι ελληνικές τράπεζες επιδιώκουν να αντλήσουν ως και 5,4 δισ. ευρώ από τις πρώτες δημοπρασίες των νέων στοχευμένων LTRO’s της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Εθνική Τράπεζα στοχεύει σε 1,6 δισ. ευρώ και η Πειραιώς σε 2,75 δισ. ευρώ από την δημοπρασία του Σεπτεμβρίου.

Η Eurobank θα διεκδικήσει 1 δισ. ευρώ, ανέφερε άλλη πηγή.

Σημειώνεται πως τα Τ-LTRO’s, γνωστά ως στοχευμένες μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις αναχρηματοδότησης, περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο μέτρων της ΕΚΤ για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Αυτό που είναι σημαντικό για τα TLTRO είναι η ένεση επιπρόσθετης ρευστότητας στο σύστημα» δήλωσε ο Πάρις Μαντζάβρας, αναλυτής της Pantelakis Securities.

Για την συμμετοχή στην πρώτη δημοπρασία, οι τράπεζες είχαν διορία για την υποβολή στοιχείων στην Τράπεζα Ελλάδας ως τις 3.30 ώρα την Πέμπτη.

Το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει και δεύτερη δημοπρασία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, ανέφερε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως η έλλειψη collateral αποτελεί ένα ζήτημα για τις ελληνικές τράπεζες.

«Συζητάμε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας αν θα περιοριστούν από την πρόσβαση τους σε collateral» σημείωσε.

Η Alpha Bank δεν θα συμμετάσχει στην δημοπρασία του Σεπτεμβρίου και μπορεί να λάβει μέρος σε αυτήν του Δεκεμβρίου, ανέφερε ο CFO της τράπεζας, Βασίλιος Ψάλτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v