Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέντσι: Ανησυχητική η κατάσταση στην ΕΕ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρότεινε την 6η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία για την διεξαγωγή του συνεδρίου για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ε.Ε., μετά τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ρέντσι: Ανησυχητική η κατάσταση στην ΕΕ

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική, δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα προτείνει την διεξαγωγή του συνεδρίου για την ανάπτυξη στις 6 Οκτωβρίου. 

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πραγματικά πολύ ανησυχητική» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Ρέντσι μετά από συνέδριο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος πρότεινε την 6η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία για την διεξαγωγή του συνεδρίου για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ε.Ε., μετά τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέντσι σημείωσε ότι τα στοιχεία για την οικονομία της Ιταλίας δείχνουν πως οι αδύναμες επενδύσεις είναι το βασικό εμπόδιο για την ανάκαμψη. 

«Το πραγματικά δραματικό σημείο είναι οι επενδύσεις, ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος είναι ο τομέας που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιοδήποτε άλλο όσον αφορά τις θέσεις εργασίας» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, τόνισε πως η μείωση μισθών δεν αποτελεί τη λύση για την χώρα και την έξοδο από την κρίση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε απόψε τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας.

Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν:

* Δημόσια έργα συνολικού ύψους 3,8 δισεκ. ευρώ. Τα σημαντικότερα θα αρχίσουν εντός δώδεκα μηνών.
* Κίνητρα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων.
* Τη διεκδίκηση μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει έως τώρα.
* Την ενίσχυση του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποκτήσει τη δυνατότητα να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v