Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Κατεβάζει ταχύτητα ο ΡΜΙ μεταποίησης

Επιβραδύνεται η ανάπτυξη στον αχανή μεταποιητικό κλάδο της Κίνας. Ο επίσημος δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε τον Αύγουστο στο 51.1 ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της HSBC στο 50,2. Ποια αντίδραση αναμένεται από το Πεκίνο.

Κίνα: Κατεβάζει ταχύτητα ο ΡΜΙ μεταποίησης

Αποδυναμώθηκε τον Αύγουστο η ανάπτυξη του κινεζικού κλάδου μεταποίησης καθώς καταγράφηκε μείωση της εγχώριας, αλλά και της εξωτερικής ζήτησης, εξέλιξη που ωστόσο δίνει νέα τροφή στα σενάρια για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. 

Συγκεκριμένα, ο επίσημος δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο 27 μηνών, στο 51,1 τον Αύγουστο. Σημειώνεται πως τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν μείωση των θέσεων απασχόλησης στη μεταποίηση, επί 24ο συνεχή μήνα μείωση των θέσεων απασχόλησης. Ο αντίστοιχος δείκτης της HSBC υποχώρησε στο 50,2 οριακά υψηλότερα δηλαδή από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. 

"Η οικονομία είναι πιο υγιής από ότι ήταν στις αρχές του 2014, αλλά η ανάπτυξη είναι αργή και ανομοιογενής με αδυναμίες στον κλάδο κατοικιών" εξηγεί ο Haw McKay, της Westpac και συμπληρώνει: "Οι αρχές μάλλον θα συνεχίσουν στο δρόμο των βημάτων χαλάρωσης της πολιτικής, ειδικότερα από τη δημοσιονομική πλευρά"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v