Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BES: Έλαβε δάνειο $835 εκατ. από την Goldman Sachs

Η πορτογαλική τράπεζα έλαβε το δάνειο τον Ιούλιο, όταν δεν μπορούσε πλέον να βγει στις αγορές κεφαλαίου. Ζημίες θα καταγράψει από το δάνειο η Goldman Sachs, σύμφωνα με την WSJ.

BES: Έλαβε δάνειο $835 εκατ. από την Goldman Sachs

Η πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo αναζήτησε σανίδα σωτηρίας από την Goldman Sachs για την άντληση κεφαλαίων, λίγες ημέρες πριν καταρρεύσει το καλοκαίρι του 2014.

Η Banco Espirito Santo έλαβε τον Ιούλιο 835 εκατ. δολάρια μέσω ενός χρηματοπιστωτικού οχήματος στο Λουξεμβούργο που δημιούργησε η Goldman Sachs, μεταδίδει η Wall Street Journal. Εκείνει την περίοδο η τράπεζα δεν μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη οικονομική εφημερίδα, ένα μέρος των χρημάτων προορίζονταν για την χρηματοδότηση ενός κατασκευαστικού έργου που είχε αναλάβει κινεζική εταιρεία για κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας. Η πετρελαϊκή αυτή ήταν μεγάλος πιστωτής του ομίλου Espirito Santo.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, το ντιλ αποδείχτηκε ζημιογόνο για την Goldman Sachs. Η αμερικάνικη τράπεζα σχεδίαζε να πουλήσει το δάνειο προς την Espirito Santo σε εξωτερικούς επενδυτές, αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δυσκολεύτηκε να βρει αγοραστές.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η WSJ μετέδωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Πορτογαλίας έχουν βάλει στο στόχαστρο οχήματα ειδικού σκοπού που διαχειριζόταν η Credit Suisse, τα οποία αγόρασαν χρέος από εταιρείες της Espirito Santo.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v