Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Private debt funds: Άντλησαν $318 δισ. στην 5ετία

Τα περισσότερα κεφάλαια (28 δισ. δολ.) άντλησε το Lone Star Funds από το Ντάλας, ενώ ακολούθησαν το Oaktree Capital Management (23 δισ. δολ.) και το Apollo Global Management (22 δισ. δολ.)

Private debt funds: Άντλησαν $318 δισ. στην 5ετία

Τα τρία κορυφαία private debt funds του πλανήτη άντλησαν πάνω από 73 δισ. δολάρια κατά τα 5 τελευταία χρόνια, καταδεικνύοντας την αυξημένη «όρεξη» για εναλλακτικές πιστώσεις σε μια περίοδο που οι τράπεζες πιέζονται να συρρικνώνουν τους ισολογισμούς τους, στον απόηχο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σύμφωνα με έρευνα του Private Debt Investor, τα περισσότερα κεφάλαια (28 δισ. δολ.) άντλησε το Lone Star Funds από το Ντάλας, ενώ ακολούθησαν το Oaktree Capital Management (23 δισ. δολ.) και το Apollo Global Management (22 δισ. δολ.)

Τα περισσότερα από τα 30 funds που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Private Debt Investor είναι ειδικευμένα σε προβληματικές πιστώσεις (distressed specialists) και μόνο ένα από το Top10, η βρετανική M&G Investment Management στην 5η θέση, έχει έδρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που καταδεικνύει πως εκτός των αμερικανικών ακτών, δεν «κυκλοφορούν» και πολλά ριψοκίνδυνα επενδυτικά κεφάλαια.

Όλα μαζί τα 30 funds του καταλόγου, άντλησαν 318 δισ. δολ. στην τελευταία 5ετία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v