Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία:"Όχι" σε νέο αεροδρόμιο στο Λονδίνο

Το έργο, που κοστολογείται 100 δισ. στερλίνες και περιλαμβάνει τέσσερις αεροδιαδρόμους στο Isle of Grain στα ανατολικά του Λονδίνου, θεωρήθηκε από τους επικριτές «καταστροφικό έργο ματαιοδοξίας".

Βρετανία:Όχι σε νέο αεροδρόμιο στο Λονδίνο

H φιλόδοξη πρόταση του δημάρχου του Λονδίνου Boris Johnson για την κατασκευή νέου μεγάλου βρετανικού αερολιμένα στις εκβολές του Τάμεση, που θα αντικαθιστούσε το Χίθροου, θα απορριφθεί από την ανεξάρτητη αρχή πολιτικής αεροπορίας της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Ο Συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, που αναμένεται ευρέως να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, προσπάθησε σκληρά να κερδίσει την έγκριση της επιτροπής, της οποίας ηγείται ο Σερ Howard Davies.

Όμως το έργο, που κοστολογείται 100 δισ. στερλίνες και περιλαμβάνει τέσσερις αεροδιαδρόμους στο Isle of Grain στα ανατολικά του Λονδίνου, θεωρήθηκε από τους επικριτές «καταστροφικό έργο ματαιοδοξίας" και δεν πρόκειται να εγκριθεί.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη επισήμως το πόρισμά της, αλλά δύο πηγές των FT έχουν διαρρεύσει ήδη την απόφαση. Τα σχέδια για την κλιμάκωση της αεροπορικής εξυπηρέτησης της βρετανικής πρωτεύουσας, πιθανόατα θα επικεντρωθούν τώρα στην επέκταση του αεροδρομίου του Χίθροου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v