Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Απαγορεύει την εφαρμογή Uber

Tο δικαστήριο έλαβε την απόφαση μετά από αγωγή που υπέβαλε η γερμανική βιομηχανία ταξί για μη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας για την μεταφορά επιβατών

Γερμανία: Απαγορεύει την εφαρμογή Uber

H εταιρεία Uber θα πληρώσει πρόστιμο 250.000 ευρώ αν παραβιάσει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σε όλη την Γερμανία που της επέβαλε την Τρίτη δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το δικαστήριο επέβαλε την απόφαση μετά από αγωγή που υπέβαλε η γερμανική βιομηχανία ταξί για μη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας για την μεταφορά επιβατών.

Σημειώνεται πως η Uber προσφέρει μια εφαρμογή που συνδέει όσους την κατεβάζουν με υπηρεσίες οδικών μεταφορών.

Ο Dieter Schlenker, πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών ταξί της Γερμανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση: «Ο νόμος για την μεταφορά επιβατών προβλέπει την προστασία οδηγών και καταναλωτών. Αυτό δεν μπορεί να ανατραπεί, όσο νεοφιλελεύθερη και αν είναι η εταιρεία». Ο κ. Schlenker πρόσθεσε: «Η Uber λειτουργεί με δισεκατομμύρια μετρητών από την Goldman Sachs και την Google, εμφανίζεται ως ένα start-up και πουλάει τον εαυτό της ως τον σωτήρα της οικονομίας».

Ο ίδιος περιέγραψε την «οικονομία του διαμοιρασμού» (sharing economy) ως ένα μικρόβιο που είναι επικίνδυνο «για το κράτος, την κοινωνία και τους εργαζομένους».

Όπως αναφέρουν οι F.T., η απαγόρευση σε ολόκληρη την Γερμανία είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά από γραφειοκρατικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Uber στη Γερμανία. Oι αρχές έχουν αποφασίσει εναντίον της Uber στο Βερολίνο και στο Αμβούργο, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο για όσους έχουν αγοράσει άδειες ταξί.

Η Uber συνεχίζει να λειτουργεί στο Βερολίνο και το Αμβούργο, ασκώντας εφέσεις στις αποφάσεις.

Η Neelie Kroes, επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Ατζέντα, έγραψε στο twitter: «Η ψηφιακή επανάσταση μας παρουσιάζει νέες επιλογές: θα αδράξουμε τις νέες ευκαιρίες ή θα τις κλείσουμε ;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v