Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Επιβράδυνση διεθνούς δείκτη πληθωρισμού

Εξι κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ υπέστησαν μείωση τιμών καταναλωτή στο 12μηνο ως τον Ιούλιο και βρίσκονται όλα στην Ευρώπη: Εσθονία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία.

ΟΟΣΑ: Επιβράδυνση διεθνούς δείκτη πληθωρισμού

Οι δείκτες τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκαν στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη τον Ιούλιο, καθώς υποχώρησαν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης που χαρακτήρισε το α΄ εξάμηνο του έτους.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του πληθωρισμού μεταξύ των 34 μελών του, υποχώρησε στο 1,9% τον Ιούλιο από 2,1% τον Ιούνιο.

Ο πληθωρισμός στο Group of 20 υποχώρησε στο 2,8% από 2,9%. Το G-20 περιλαμβάνει τις ισχυρότερες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο που καλύπτουν το 90% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής.

Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 2,3% (στο 12μηνο) τον Ιούλιο από 3,1% τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, έξι κράτη-μέλη υπέστησαν μείωση τιμών καταναλωτή στο 12μηνο ως τον Ιούλιο και βρίσκονται όλα στην Ευρώπη: Εσθονία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο