Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζερόμ Κερβιέλ: Αποφυλακίστηκε με αναστολή ο πρώην trader

Ο κ. Κερβιέλ θα πρέπει να φοράει «ηλεκτρονικό βραχιόλι» για να ελέγχονται οι κινήσεις του, θα δουλέψει εθελοντικά σε κοινωνικές δραστηριότητες και θα πρέπει να επιστρέφει στο σπίτι του πριν βραδιάσει.

Ζερόμ Κερβιέλ: Αποφυλακίστηκε με αναστολή ο πρώην trader

Γαλλικό δικαστήριο έβγαλε με αναστολή από την φυλακή τον Ζερόμ Κερβιέλ, τον trader της Société Générale που με τα παράνομα στοιχήματά του κόντεψε να «γονατίσει» την τράπεζα το 2008.

Ο κ. Κερβιέλ υπηρετούσε τριετή ποινή κάθειρξης και θα απελευθερωθεί με την προϋπόθεση ότι θα φοράει «ηλεκτρονικό βραχιόλι» για να ελέγχονται οι κινήσεις του, θα δουλέψει εθελοντικά σε κοινωνικές δραστηριότητες και θα πρέπει να επιστρέφει στο σπίτι του πριν βραδιάσει.

Στο πλαίσιο της καταδίκης του, ο Γάλλος πρώην trader, απαγορεύεται να ξαναδουλέψει στην βιομηχανία χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Κερβιέλ παραδόθηκε στην γαλλική αστυνομία τον Μάιο και τον Μάρτιο οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν για εγκληματικές ενέργειας, αν και πάντως απέρριψαν την πρόταση να αποζημιώσει την SocGen με πρόστιμο 4,9 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v