Ρομπάι: Σε ισχύ από Παρασκευή οι κυρώσεις κατά Ρωσίας

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Η Κομισιόν μπορεί να να ακυρώσει τα μέτρα, ανάλογα με την πρόοδο στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία.

Ρομπάι: Σε ισχύ από Παρασκευή οι κυρώσεις κατά Ρωσίας

Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που ενέκριναν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωση πως πριν το τέλος του μήνα τα όργανα της Ε.Ε. θα εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στην ανατολική Ουκρανία.

Ανάλογα με την κατάσταση στο μέτωπο, η Κομισιόν θα εισάγει προτάσεις για την τροποποίηση, αναστολή ή ακύρωση των κυρώσεων ή μέρος αυτών, σημειώνει ο κ. Ρομπάι.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρομπάι, του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. 

«Συζήτησαν το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος του Κάμερον στο Λονδίνο. «Αν η Ρωσία αλλάξει πορεία τότε η Ε.Ε. και άλλοι θα επιστρέψουν στο ζήτημα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγες ενδείξεις μέχρι τώρα και για αυτό προχωράει η Ε.Ε.» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v