Αργεντινή: Εγκρίθηκε ο νόμος για αναδιάρθρωση χρέους

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση χρέους ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία η βουλή της Αργεντινής. Χαιρέτισε την ψήφο ο υπουργός Εσωτερικών. Παραμένουν οι αμφιβολίες για τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου.

Αργεντινή: Εγκρίθηκε ο νόμος για αναδιάρθρωση χρέους

Η Κάτω Βουλή της Αργεντινής έδωσε την Πέμπτη την τελική έγκριση του νόμου που παρακάμπτει την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Γκριέζα και την πληρωμή ομολόγων αμερικανικού δικαίου μέσω τραπεζών εκτός ΗΠΑ.

Παράλληλα, επιτρέπει στους κατόχους αναδιαρθρωμένων ομολόγων που υπάγονται σε ξένο δίκαιο να τα αντικαταστήσουν με χρεώγραφα που υπάγονται στο δίκαιο της Αργεντινής.

Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί από την Γερουσία στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο δικαστής Γκριέζα έχει ανακηρύξει το σχέδιο της Αργεντινής παράνομο, γιατί παραβιάζει την διαταγή του.

Στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Puente ανέφερε στο Reuters πως δεν αναμένει να ανταλλάξουν πολλοί πιστωτές το χρέος τους. «Τουλάχιστον η κυβέρνηση θα περάσει το μήνυμα της» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτεριών Χόρχε Καπιτάνιτς, χαιρέτισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, επικυρώνοντας την βούληση της Αργεντινής να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους επενδυτές που αναδιάρθρωσαν τα ομόλογα τους» σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v