Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο John McFarlane νέος πρόεδρος της Barclays

Αλλαγή διοίκησης για την βρετανική τράπεζα. Ο John McFarlane της Aviva αναλαμβάνει την προεδρία και το δύσκολο έργο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο John McFarlane νέος πρόεδρος της Barclays

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Aviva, John McFarlane αναλαμβάνει την προεδρία της Barclays από τον επόμενο χρόνο, αντικαθιστώντας τον Sir David Walker ο οποίος είναι 74 ετών και θα συνταξιοδοτηθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. McFarlane έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της ANZ, ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει επίσης ανώτατες θέσεις στην Standard Chartered και τη Citi.

«Ο κ. McFarlane έχει ισχυρή πορεία ως διευθύνων σύμβουλος και στη συνέχεια ως πρόεδρος. Φέρνει εκτεταμένη εμπειρία στην επενδυτική, εταιρική και λιανική τραπεζική όπως επίσης σε θέματα ασφαλειών, στρατηγικής, κινδύνου και αλλαγής κουλτούρας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Barclays.

Ο McFarlane αναλαμβάνει τα ηνία σε μία δύσκολη περίοδο για την βρετανική τράπεζα, που προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τη σωρεία σκανδάλων των προηγούμενων μηνών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v