Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε χαμηλό 6ετίας η βιομηχανική παραγωγή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την χρηματοοικονομική κρίση υποχωρεί η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας. Ανέφικτος ο στόχος ανάπτυξης στο 7,5% λέει η Morgan Stanley. Υποβαθμίζει προβλέψεις 2014 η Royal Bank of Scotland.

Κίνα: Σε χαμηλό 6ετίας η βιομηχανική παραγωγή

Καμπανάκι χαρακτηρίζουν οι επενδυτές τα τελευταία στοιχεία για την Κίνα που δείχνουν ότι η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη καταγράφει τη μεγαλύτερη επιβράδυνση από την χρηματοοικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 6,9% σε ετήσια βάση, από 9% τον προηγούμενο μήνα. Είναι ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το Δεκέμβριο του 2008 και συμπίπτει με πληθώρα ακόμη στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι ο κινεζικός δράκος επιβραδύνεται. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 2,2%, η αύξηση των επενδύσεων σε πάγια επιβραδύνθηκαν στο 16,5% ενώ οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 10% τους πρώτους 8 μήνες του έτους.

«Είναι ένα σημαντικό καμπανάκι ότι χρειάζεται να κάνουν περισσότερα» δήλωσε η Helen Qiao της Morgan Stanley και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί πολύ να πετύχει φέτος τον στόχο ανάπτυξης για 7,5% που πλέον δείχνει ανέφικτος. Ο κίνδυνος είναι να υποτιμήσουν πόση ακόμη χαλάρωση πολιτικής χρειάζονται»

Η Royal Bank of Scotland Group υποβάθμισε  τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας για το 2014 στο 7,2% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,6%, επισημαίνοντας τα αδύναμα στοιχεία του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v