Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Air France-KLM: Στα 20 εκατ. ημερησίως το κόστος της απεργίας

Μπαράζ προβλημάτων από την απεργία των πιλότων της Air France - KLM. Ακυρώνεται το 52% των υπηρεσιών της αεροπορικής. Στα 20 εκατ. την ημέρα το κόστος της απεργίας.

Air France-KLM: Στα 20 εκατ. ημερησίως το κόστος της απεργίας

Η Air France ετοιμάζεται για την πιο δύσκολη απεργιακή κινητοποίηση από το 1998 που αναμένεται να στοιχίσει στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης 20 εκατ. ευρώ την ημέρα. Οι πιλότοι της Air France – KLM ξεκινούν σήμερα (Δευτέρα) εβδομαδιαία απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της διοίκησης να επεκτείνει τα μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας προκειμένου να ανταγωνιστεί τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Συγκεκριμένα, η Air France KLM θέλει να μεταφέρει μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών της στη low budget θυγατρική Transavia Airlines, όπου τα πληρώματα πληρώνονται λιγότερο. Οι πιλότοι ανησυχούν ότι βασικός στόχος είναι να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες και στη μητρική εταιρία.

Ο γαλλικός βραχίονας της Air France – KLM εκτιμά πως λόγω της απεργίας θα ακυρωθεί το 52% των υπηρεσιών της κατά την πρώτη ημέρα τη απεργίας, ενώ υπολογίζει πως το κόστος θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα απεργίας.

«Ενημερώνουμε τους ανθρώπους που δεν είναι απόλυτη ανάγκη να ταξιδέψουν ότι είναι καλύτερα να αναβάλουν το ταξίδι τους» δήλωσε η Κατρίν Τζουντ της Air France.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v