Μπιλ Άκμαν: Εισαγωγή $2 δισ. του fund PSC στο Άμστερνατμ

Το fund αποκάλυψε το σχέδιο της χρηματιστηριακής εισαγωγής στο Άμστερνταμ, σχολιάζοντας ότι σκοπεύει να διαθέσει τις μετοχές σε επιλεγμένους «βασικούς» (cornerstone) επενδυτές στα 25 δολ. έκαστη.

Μπιλ Άκμαν: Εισαγωγή $2 δισ. του fund PSC στο Άμστερνατμ

Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής Μπιλ Άκμαν φιλοδοξεί να αντλήσει 2 δισ. δολ. εισάγοντας στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ Euronext το κεφάλαιο Pershing Square Capital Holdings.

Το fund αποκάλυψε το σχέδιο της χρηματιστηριακής εισαγωγής σήμερα, σχολιάζοντας ότι σκοπεύει να διαθέσει τις μετοχές σε επιλεγμένους «βασικούς» (cornerstone ) επενδυτές στα 25 δολ. έκαστη.

Η εταιρία προβλέπει ότι το κεφάλαιο θα έχει κεφαλαιοποίηση στην αγορά τουλάχιστον 5 δισ. δολ. μετά την προσφορά των μετοχών. Ο νεοϋρκέζος hedge fund manager, Άκμαν φημίζεται για τις επιθετικές επενδυτικές κινήσεις του, μεταξύ των οποίων το «στοίχημα» 1 δισ. δολ. εναντίον της αμερικανικής Herbalife, και η προσπάθεια πώλησης της ιδιοκτήτριας του Botox, Allergan στην Valeant Pharmaceuticals.

Η Pershing Square Holdings ανακοίνωσε ότι έχει ήδη παραλάβει δεσμευτικές προτάσεις αξίας 1,5 δισ. δολ. από 30 «βασικούς» επενδυτές. Η επιχείρηση διαθέτει σήμερα πάνω από 300 επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v