Σουηδία: Εγκαταλείπει την πολιτική ο ΥΠΟΙΚ Anders Borg

Στις εκλογές ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Stefan Lofven επικράτησε του απερχόμενου πρωθυπουργού Fredrik Reinfeldt, σηματοδοτώντας την επιστροφή της κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά από οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση.

Σουηδία: Εγκαταλείπει την πολιτική ο ΥΠΟΙΚ Anders Borg

Ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, «διάσημος» για την αλογοουρά και το σκουλαρίκι στο αυτί, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πολιτική, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο στην χώρα, στις οποίες το Συντηρητικό Κόμμα έχασε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων.

Ο κ. Anders Borg, μολονότι φημολογείτο ότι θα επιχειρήσει να αναλάβει τα ηνία της κεντροδεξιάς και την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική.

Ο κ. Borg είχε παραδοσιακό υπόβαθρο, έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων στην ABN Amro, την τράπεζα SEB και την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, αλλά πάντα «ξεχώριζε» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, λόγω της εμφάνισής του, που περιλάμβανε μαλλί αλογοουρά και σκουλαρίκι.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σουηδίας, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Stefan Lofven επικράτησε του απερχόμενου πρωθυπουργού Fredrik Reinfeldt, σηματοδοτώντας την επιστροφή της κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά από οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Reinfeldt ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός άμεσα και από ηγέτης των Συντηρητικών έως την Άνοιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v