Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ανατροπή στην απόφαση για την εφαρμογή Uber

Δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε πως η αγωγή κατά της Uber υποβλήθηκε καθυστερημένα. Έφεση θα ασκήσει η ένωση αυτοκινητιστών ταξί στη Γερμανία. Καλωσόρισε την απόφαση το start-up.

Γερμανία: Ανατροπή στην απόφαση για την εφαρμογή Uber

Γερμανός δικαστής ανέτρεψε προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέβαλε απαγόρευση των υπηρεσιών της εφαρμογής Uber σε όλη την χώρα.

Η προσωρινή διαταγή απαγόρευε στο start-up να προσφέρει την υπηρεσία «διαμοιρασμού» αυτοκινήτου UberPop στη Γερμανία, ύστερα από αγωγή που είχαν καταθέσει εταιρείες ταξί.

Όπως μεταδίδει το BBC, δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε πως οι εταιρείες ταξί είχαν καθυστερήσει να υποβάλουν την αγωγή κατά της Uber.

Η ένωση αυτοκινητιστών ταξί της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Η βιομηχανία ταξί αποδέχεται ανταγωνιστές που συμμορφώνονται με τον νόμο. Κάτι που δεν ισχύει για την Uber» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Uber καλωσόρισε από την πλευρά της την απόφαση. «Η πρόθεση μας δεν είναι να εκτοπίσουμε τις παραδοσιακές επιχειρήσεις ταξί» ανέφερε ο επικεφαλής της Uber στη Γερμανία, Fabien Nestmann.

Σημειώνεται πως οι νόμοι στη Γερμανία επιτρέπουν σε ιδιώτες οδηγούς να μεταφέρουν επιβάτες χωρίς να έχουν άδεια ταξί, εφόσον δεν χρεώνουν πάνω από το λειτουργικό κόστος της διαδρομής.

Η προσωρινή απαγόρευση για την υπηρεσία Uber είχε εκδοθεί από δικαστήριο στις 1 Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό ότι το δίκτυο οδηγών της εταιρείας δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v