Γαλλία: Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Με 269 ψήφους υπέρ και 244 κατά κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Απείχαν από την ψηφοφορία 31 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Γαλλία: Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Η γαλλική βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς με 269 ψήφους υπέρ και 244 κατά. 

Mε βάση τα πρακτικά της γαλλικής βουλής από την ψηφοφορία απείχαν 31 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος. 

Νωρίτερα την Τρίτη ο κ. Βαλς ανέφερε πως τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη την ευελιξία που επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκή Ένωση για να χαλαρώσουν την δημοσιονομική προσαρμογή.

Όπως μεταδίδει το Retuers, σε ομιλία που έδωσε στο κοινοβούλιο πριν από την κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Βαλς ανέφερε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι αντιμέτωπες μα χαμηλή ανάπτυξη και τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.

«Ο ρυθμός της μείωσης των ελλειμμάτων στην Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλη η ευελιξία που επιτρέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Βαλς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει βοηθήσει στην μείωση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων. Υπογράμμισε ωστόσο πως πρέπει να μειωθεί και άλλο.

«Η ευρωζώνη μένει πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v