Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Απροσδόκητη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτου

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις πωλήσεις για 12ο συνεχή μήνα μετά από μία 6ετία σταθερής πτώσης. Ο ευρωπαϊκός κλάδος αυτοκινήτου ανακάμπτει, παρά την ουκρανική κρίση.

ΕΕ: Απροσδόκητη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτου

Σημάδια ανάρρωσης δείχνει η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, καθώς οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν το πρώτο 8μηνο του έτους κατά 6% στα 8,3 εκατομμύρια οχήματα. Η αύξηση ήταν ισχυρή παρά τις επιπτώσεις που επέφερε η ουκρανική κρίση στην οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου.

Ειδικότερα τον Ιούλιο, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 5,6% που αντιστοιχεί σε 1,04 εκατ. οχήματα. Τον Αύγουστο ωστόσο, καταγράφηκε αισθητή επιβράδυνση με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,1%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι ο Αύγουστος ήταν ανέκαθεν μήνας χαμηλότερης ζήτησης καθώς αρκετές επιχειρήσεις κλείνουν για θερινές διακοπές. «Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία δείχνουν πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανακάμπτουν για 12ο συνεχή μήνα μετά από μία εξαετία σταθερής πτώσης» σχολιάζει το Marketwatch και συμπληρώνει: «Η ανάκαμψη ωστόσο είναι άνιση καθώς για το 8μηνο καταγράφεται αύξηση 10% στην Βρετανία, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό της αύξησης άγγιξε το 2,6% και στη Γαλλία το 1,6%»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v