Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Αναμένει χαμηλότερα τέλη από πώληση Cyprus Airways

Μια πώληση του μεριδίου της Cyprus Air μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη στα ελληνικά αεροδρόμια, δήλωσε ο Ευτύχιος Βασιλάκης της Aegean. Πολύ ακριβό το Ελευθέριος Βενιζέλος, υπογράμμισε. Γιατί πρέπει να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα.

Aegean: Αναμένει χαμηλότερα τέλη από πώληση Cyprus Airways

Το ενδιαφέρον της Aegean για την Cyprus Airways βασίζεται περισσότερο στις προοπτικές της κυπριακής αεροπορικής αγοράς παρά στις τρέχουσες προοπτικές της εταιρείας, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης.

«Η υποχώρηση της Cyprus Airways είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία η ίδια εμφανίζει τεράστιο ενδιαφέρον» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης. «Είναι η αγορά που έχει ενδιαφέρον».

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο η Aegean ανακοίνωσε πως μπορεί να ενδιαφέρεται για την αγορά μετοχών ή στοιχείων ενεργητικού από την Cyprus Airways. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο βασικός ανταγωνιστής της Aegean στην ελληνική αγορά, η Ryanair.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μια πώληση του μεριδίου της κυπριακής κυβέρνησης στην Cyprus Air, σε συνδυασμό με την έναρξη συζητήσεων για την αναβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων στην Ελλάδα, μπορεί να παρακινήσει τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να επανεξετάσουν τα τέλη και τις πολιτικές για τα αεροδρόμια.

Όπως τόνισε, ενώ η συμφωνία του Ιουλίου μείωσε τα τέλη στα τοπικά αεροδρόμια σε «ανταγωνιστικά επίπεδα», πρέπει να επανεξεταστούν και τα τέλη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αεροδρόμιο της Αθήνας «είναι ένα πολύ καλό αεροδρόμιο, αλλά πολύ ακριβό». Μια επέκταση του δικαιώματος εκμετάλλευσης πρέπει να γίνει στο πλαίσιο «μιας συμφωνίας μεταξύ του κράτους και των μετόχων για την ουσιαστική μείωση των τελών» σε επίπεδα που να ανταγωνίζονται τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Λισαβόνας ή της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την έκτη μεγαλύτερη αγορά της Aegean, ο κ. Βασιλάκης υποστήριξε πως προκαλούν ανησυχία αλλά ο αντίκτυπος μπορεί να αντισταθμιστεί από την ανάπτυξη σε άλλες αγορές. Όπως υπογράμμισε, η Γερμανία έχει κάνει την μεγαλύτερη επαναφορά στον ελληνικό τουρισμό.

Παράλληλα ο κ. Βασιλάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο πέρα από το καλοκαίρι, ώστε να διατηρήσει τις τιμές και τις θέσεις εργασίας στην τουριστική βιομηχανία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v