Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hyundai: Τιμή ρεκόρ $10 δισ. για ακίνητο στη Σεούλ

Οι αγορές αντιδρούν έντονα στα φιλόδοξα σχέδια της Hyundai. Βουτιά 10% στη μετοχή, καθώς η Hyundai δίνει 10 δισ. δολ για να αγοράσει το "φιλέτο" του κορεατικού real estate. Ο ανταγωνισμός με τη Samsung και το θεματικό πάρκο αυτοκινήτου της Σεούλ.

Hyundai: Τιμή ρεκόρ $10 δισ. για ακίνητο στη Σεούλ

Οι αγορές φαίνεται τελικά πως τιμωρούν σοβαρά την αλαζονεία. Έτσι, η μετοχή της Hyundai βρέθηκε σήμερα σε ελεύθερη πτώση υποχωρώντας κατά 10%. Αιτία ήταν η απόφαση της διοίκησης να καταβάλει ποσό ρεκόρ, 10 δισ. δολ., για ένα ακίνητο στη Σεούλ, το «φιλέτο» του νοτιοκορεατικού real estate, όπου θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ακριβοθώρητα ακίνητα της Σεούλ, έκτασης 79.345 τετραγωνικών μέτρων το οποίο εποφθαλμιούσε μάλιστα και η Samsung Electronics.

Για να κερδίσει τον πόλεμο των προσφορών, η Hyundai κατέθεσε πρόταση σχεδόν τριπλάσια από την εκτιμώμενη αξία του ακινήτου. Συγκεκριμένα εξαγοράζει το ακίνητο έναντι 10.55 τρισ. γουόν, που είναι και τιμή ρεκόρ για το real estate στη Νότιο Κορέα.

Επενδυτές και αναλυτές ωστόσο δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της Hyundai. Το τίμημα κρίνεται υπερβολικό ακόμη κι αν τα σχέδια για αυτό το ακίνητο είναι φιλόδοξα. Εκτός από τα κεντρικά της γραφεία, η Hyundai θέλει να δημιουργήσει επίσης ένα θεματικό πάρκο αυτοκινήτου (παρόμοιο με εκείνο της Volkswagen), συνεδριακό κέντρο και ξενοδοχείο. «Είναι ανοησία. Ξαφνιάστηκα» δήλωσε ο Kim Sung-soo της LS Asset Management  και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν λάβει κανείς υπόψη τον ανταγωνισμό με τη Samsung, η τιμή είναι υπερβολική».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v