EBRD: Αναβάθμιση στόχων για το ΑΕΠ Τουρκίας στο 3%

Στην έκθεση για τις περιφερειακές οικονομικές προοπτικές, η EBRD προβλέπει ότι η οικονομία της Τουρκίας θα αναπτυχθεί 3% το 2014, σε σύγκριση με πρόβλεψη για 2,5% τον Μάιο.

EBRD: Αναβάθμιση στόχων για το ΑΕΠ Τουρκίας στο 3%

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development –EBRD) αναβάθμισε τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας το 2014, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και την της μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Η ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα προειδοποίησε πάντως ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για την οικονομία λόγω των εντάσεων στο Ιράκ.

Στην έκθεση για τις περιφερειακές οικονομικές προοπτικές, η EBRD προβλέπει ότι η οικονομία της Τουρκίας θα αναπτυχθεί 3% το 2014, σε σύγκριση με πρόβλεψη για 2,5% τον Μάιο. Η εκτίμηση για το 2015 παραμένει αμετάβλητη στο 3,2%.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο κύκλος χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα θα συνεχιστεί με προσοχή, αν συνεχιστεί, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλά (στο 9,5% τον Ιούλιο) και αρκετά πάνω από τον στόχο για 5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v