Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Νέα μείωση αριθμού νέων ανέργων (-36.000)

Σταθερή βελτίωση στην αγορά εργασίας και κάποια μεταβλητότητα στην αγορά ακινήτων, έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην αμερικανική οικονομία.

ΗΠΑ: Νέα μείωση αριθμού νέων ανέργων (-36.000)

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν σε αριθμό κατά 36.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 280.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι απολύσεις εργαζομένων μειώνονται σταθερά. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 315.000 αιτήσεις, σε σύγκριση με 316.000 στην προηγούμενη μέτρηση. 

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν ξεχωριστά στοιχεία για την αγορά ακινήτων, από το υπουργείο Εμπορίου. Ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών μειώθηκε 14,4% τον Αύγουστο, μετά την εκτίναξη 15,7% του προηγούμενου μήνα. .Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 5,2% στα νεόδμητα κτίσματα. Ο αριθμός των εκδόσεων νέων οικοδομικών αδειών μειώθηκε 5,6%. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση 1,6% στις νέες άδειες, που τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί 8,6%.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν μεταβλητότητα στην αγορά ακινήτων, αλλά πάντως σε ετήσια βάση οι ανεγέρσεις παρέμειναν τον Αύγουστο 8% υψηλότερα από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v