Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ανοίγει την αγορά χρυσού στους ξένους επενδυτές

Το Χρηματιστήριο Χρυσού της Σαγκάης θα αρχίσει να διενεργεί συναλλαγές συμβολαίων στην ζώνη ελευθέρου εμπορίου, που θα συνδέονται με την εγχώρια αγορά spot και θα είναι διαθέσιμες για περίπου 40 διεθνή μέλη του χρηματιστηρίου.

Κίνα: Ανοίγει την αγορά χρυσού στους ξένους επενδυτές

Η Κίνα θα προσφέρει στους ξένους επενδυτές άμεση πρόσβαση στην αγορά χρυσού της, για πρώτη φορά, καθώς η «χρυσοβόρος» χώρα επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στην διαμόρφωση τιμών, αυξάνοντας παράλληλα την διεθνή χρήση του εθνικού νομίσματος, του γουάν.

Το Χρηματιστήριο Χρυσού της Σαγκάης θα αρχίσει να διενεργεί συναλλαγές συμβολαίων στην ζώνη ελευθέρου εμπορίου της μεγαλούπολης, που θα συνδέονται με την εγχώρια αγορά spot και θα είναι διαθέσιμες για περίπου 40 διεθνή μέλη του χρηματιστηρίου, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs Group και η UBS AG.

Μέχρι τώρα η δυνατότητα πρόσβασης περιοριζόταν σε μικρό αριθμό κινεζικών θυγατρικών. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η χρηματιστηριακή τιμή του χρυσού στην Κίνα φέτος έχει εμφανίσει απόκλιση έως 31 δολ. ανά ουγκιά επιπλέον και 42 δολ. λιγότερο από την τιμή spot (συμβόλαια άμεσης παράδοσης) στο Λονδίνο.

Η Κίνα, που ξεπέρασε την Ινδία κι έγινε ο Νο1 αγοραστής χρυσού στον κόσμο το 2013, θέλει να καθιερώσει μια τιμή αναφοράς για τις ασιατικές συναλλαγές, ανοίγοντας την αγορά σε μεγαλυτερο αριθμο επενδυτών.

Στα πρώτα διεθνή μέλη της νέας αγοράς περιλαμβάνονται εκτός των Goldman Sachs και UBS, οι Australia & New Zealand Banking Group Ltd., HSBC Holdings Plc και Standard Chartered Plc.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v