Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Στις 8 Οκτωβρίου η σύνοδος για την ανάπτυξη

Η σύνοδος για την ανάπτυξη που είχε προαναγγείλει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, ανέφερε εκπρόσωπος της Ε.Ε. Η ίδια είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως η σύνοδος ακυρώθηκε.

ΕΕ: Στις 8 Οκτωβρίου η σύνοδος για την ανάπτυξη

H σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για την ανάπτυξη και την απασχόληση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες ώρες αφότου η ίδια είχε αναφέρει πως ακυρώθηκε.

«Διόρθωση: Η σύνοδος της Ε.Ε. επαναβεβαιώνεται για τις 8 Οκτωβρίου στο Μιλάνο» έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Πία Χάνσεν.

Σημειώνεται πως στις 29 Αυγούστου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε ανακοινώσει πως θα προσκαλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. στην Ιταλία στις 6 Οκτωβρίου για να συζητήσουν μέτρα που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε την Τετάρτη πως η σύνοδος αναβλήθηκε και την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Ε.Ε., Πία Χάνσεν, ανακοίνωσε πως ακυρώθηκε.

«Προφανώς είναι ζήτημα της ιταλικής προεδρίας να σας ενημερώσει τι οδήγησε σε αυτήν την απόφαση» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters η κ. Χάνσεν σε συνέντευξη τύπου.

Την Τετάρτη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είχε αναφέρει πως η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής «αναβλήθηκε επ' αόριστον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v