Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nτουμπάι: Περιοριστικά μέτρα σε θυγατρική της ESFG

Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι (DFSA) ανέφερε πως επέβαλε περιορισμούς στην ES Bankers Dubai, καθώς η μητρική Banque Privee Espirito Santo με έδρα την Ελβετία δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Nτουμπάι: Περιοριστικά μέτρα σε θυγατρική της ESFG

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι έχουν περιορίσει την δυνατότητα των τοπικών θυγατρικών της πορτογαλικής Espirito Santo Financial Group να δέχονται ή να πληρώνουν καταθέσεις, με στόχο την προστασία των συμφερόντων των πελατών της.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι (DFSA) ανέφερε πως επέβαλε περιορισμούς στην ES Bankers Dubai, καθώς η μητρική Banque Privee Espirito Santo με έδρα την Ελβετία δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Η αποτυχία της Banque Privee Espirito Santo να τηρήσει τις νομικές της δεσμεύσεις έχει διαταράξει τις δραστηριότητες και την αξιοπιστία της ES Bankers Dubai» σημείωσε η ρυθμιστική αρχή.

«Δεδομένης της ταχύτατης εξάπλωσης των οικονομικών προβλημάτων του ομίλου Espirito Santo τους τελευταίους μήνες, η DFSA έχει λάβει μια σειρά από ρυθμιστικές πράξεις για να προστατέψει τα συμφέροντα των καταθετών και άλλων πελατών της τράπεζας» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v