Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτσέζικο δημοψήφισμα: Ετοιμοι για ...ολονυχτία οι traders

Οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια ετοιμάζονται για μεταμεσονύχτια εκτίναξη στους όγκους συναλλαγών και έντονη μεταβλητότητα.

Σκοτσέζικο δημοψήφισμα: Ετοιμοι για ...ολονυχτία οι traders

Μια πολύ δύσκολη νύχτα και ένα ακόμη δυσκολότερο ξημέρωμα περιμένει τους traders της στερλίνας, που από πολύ νωρίς αύριο το πρωί θα έλθουν αντιμέτωποι με πλημμύρα εντολών, καθώς θα προκύπτουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Οι αγορές συναλλάγματος Forex, που λειτουργούν όλο το 24ωρο ανά τον πλανήτη, θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος από τις αντιδράσεις στο δημοψήφισμα: Η στερλίνα είναι πιθανό να διολισθήσει κάθετα εάν επικρατήσει ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας, και να αντιδράσει με μικρό ράλι, αν νικήσει το «όχι» στην απόσχιση από την Μεγάλη Βρετανία.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι traders συναλλάγματος δείχνουν να στοιχηματίζουν υπέρ του «όχι» με την στερλίνα να ενισχύεται 0,8% στα 1,64 δολ. .

Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια ετοιμάζονται για μεταμεσονύχτια εκτίναξη στους όγκους συναλλαγών και έντονη μεταβλητότητα.

 Η BNP Paribas θα έχει τους traders της επί ποδός από τις 4 τα ξημερώματα περίπου, ενώ οι τεχνικοί της Rabobank θα μείνουν όλη νύχτα για να αποτρέψουν τυχόν υπερφορτώσεις στις εντολές. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v