Telefonica: Συμφωνία 7,4 δισ. με τη Vivendi για την GVT

Έκλεισε η συμφωνία της Telefonica με τη Vivendi στα 7,4 δισ. ευρώ. Εξαγοράζει τη θυγατρική στη Βραζιλία και ενισχύει τον ανταγωνισμό στον Κάρλος Σλιμ. Η στρατηγική εξόδου της Vivendi από τις τηλεπικοινωνίες.

Telefonica: Συμφωνία 7,4 δισ. με τη Vivendi για την GVT

Τη θυγατρική της Vivendi στη Βραζιλία εξαγοράζει η Telefonica και μάλιστα έναντι 7 δισ. ευρώ, σε μία κίνηση που ενισχύει τον ανταγωνισμό απέναντι στον μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ.

Συγκεκριμένα, η Vivendi θα λάβει 4,66 δισ. ευρώ σε μετρητά, ποσοστό 7,4% στη βραζιλιάνικη εταιρεία holding της Telefonica και 5,7% στην Telecom Italia.

Η Telefonica από την πλευρά της δηλώνει πως θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά της GVT προχωρώντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στόχος της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών είναι να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στην βραζιλιάνικη αγορά ευρυζωνικών δικτύων στο 30%, ενώ η America Movil του Κάρλος Σλιμ έχει 32%. Η Vivendi από την πλευρά της, συνεχίζει στην στρατηγική εξόδου από τον κλάδο τηλεπικοινωνιών ώστε να επικεντρωθεί στον κλάδο των media. Από τον προηγούμενο χρόνο, έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις τοποθετήσεων που αγγίζουν τα 30 δισ. δολ., όπου περιλαμβάνεται και η πώληση της γαλλικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, SFR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v