Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SAP: Η εξαγορά της Concur και το μεγάλο βήμα στo...cloud

Σκληρή μάχη για την επικράτηση στο δυναμικά αναπτυσσόμενο χώρο του cloud computing δίνει η γερμανική SAP. Εξαγοράζει την Concur έναντι 7,4 δισ. δολ. και premium 20%. Ο ανταγωνισμός με την Oracle και η αρνητική αντίδραση των αγορών.

SAP: Η εξαγορά της Concur και το μεγάλο βήμα στo...cloud

Στην εξαγορά της αμερικανικής Concur Technologies έναντι 7,4 δισ. δολ. προχωρά η γερμανική  εταιρεία λογισμικού SAP, κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα στον χώρο του cloud computing.

Λίγους μήνες αφότου ο Bill McDermott ανέλαβε τα ηνία, η SAP ανακοινώνει την εξαγορά της Concur και μάλιστα με premium 20% από το κλείσιμο της μετοχής στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι αγορές πάντως δεν αντέδρασαν θετικά με τη μετοχή της SAP να υποχωρεί κατά 3% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο McDermott άλλωστε, καλείται να αλλάξει γραμμή πλεύσης για τη SAP καθώς τα έσοδα από τα παραδοσιακά λογισμικά προγράμματα για τη διαχείριση των οικονομικών και του τμήματος logistics των εταιρειών έχουν παγώσει. Η εξαγορά της Concur είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της SAP και με αυτή αυξάνει τον αριθμό των χρηστών του cloud στα 50 εκατ. από 38 εκατ.

Η νέα τεχνολογία του cloud computing επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος καθώς δεν χρειάζεται πλέον να συντηρούν δαπανηρούς server. Παγκοσμίως, ο τζίρος του κλάδου αυξήθηκε φέτος κατά 20% στα 174 δισ. δολ. σύμφωνα με τις εκτιμήσει της IHS και αναμένεται να ξεπεράσει τα 235 δισ. δολ. το 2017.

Στο χώρο του cloud computing όμως, υπάρχει ο σοβαρός ανταγωνισμός της Oracle που με τη σειρά της προχωρά σε νέες κινήσεις. Ο Λάρι Έλισον, ξαφνιάζοντας άπαντες, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παραδίδοντας τα ηνία στους νυν προέδρους της εταιρείας, Μαρκ Χουρντ και Σάφρα Κατς. «SAP και Oracle φαίνεται ότι κάνουν πλέον τολμηρές κινήσεις» σχολιάζει ο Μπρεντ Θιλ της UBS και συμπληρώνει: «Το deal με την Concur θα μπορούσε να επιταχύνει το ρυθμό των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον χώρο του cloud computing».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v