Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: «Καμπανάκι» για Γαλλία, διατηρεί την αξιολόγηση

Η Moodys καλεί το Παρίσι να υιοθετήσει μια πιο συνεπή στάση στην οικονομική πολιτική και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, αν και φοβάται το φτωχό ιστορικό και τα συμφέροντα που αντιτάσσονται. Διατηρεί Aa1 με αρνητικό outlook για τη Γαλλία. Επιβεβαίωσε το Aa1 και για την Αγγλία.

Moodys: «Καμπανάκι» για Γαλλία, διατηρεί την αξιολόγηση

Τη διατήρηση της αξιολόγησης Aa1 για τη Γαλλία αποφάσισε η Moody's, παρά τις φήμες για υποβάθμιση, διατηρώντας πάντως το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η διατήρηση της αξιολόγησης συνδέεται με την εκτίμηση ότι παρά τις πιστωτικές πιέσεις, η χώρα διατηρεί την πιστωτική της ισχύ λόγω της κλίμακας και του πλούτου της γαλλικής οικονομίας καθώς και ένα διατηρήσιμο χρέος, παρά τη συνεχιζόμενη σταδιακή επιδείνωση της οικονομικής και δημοσιονομικής της ισχύος.

Επίσης συνδέεται με την δέσμευση της γαλλικής κυβέρνησης να υιοθετήσει μια πιο συνεπή στάση στην οικονομική της πολιτική και να προχωρήσει το σχεδιασμό μείωσης των δαπανών στον προϋπολογισμό. 

Το αρνητικό outlook αντανακλά τις ανησυχίες της Moody's για τα σημαντικά εκτελεστικά ρίσκα στην υλοποίηση των δομικών μεταρρυθμίσεων, δεδομένης της δυναμικής των πολιτικών συμφερόντων που ενδέχεται να αντιταχθούν στις αλλαγές καθώς και το φτωχό ιστορικό του Παρισιού στην υλοποίηση τέτοιων μεταρρυθμίσεων. 

Παράλληλα, η Moody's διατήρησε το Αa1 και το σταθερό outlook στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Αγγλίας, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας, που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρώντας το υφιστάμενο θεσμικό και δημοσιονομικό πλαίσιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v