Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Noyer: Η ΕΚΤ δεν εξετάζει αγορές κρατικών ομολόγων

Ο τραπεζίτης εκτίμησε ότι η ευρωζώνη δεν έχει εμφανίσει αποπληθωρισμό, υπογράμμισε ωστόσο πως η ύπαρξη χαμηλού πληθωρισμού για μακρύ χρονικό διάστημα είναι επικίνδυνη.

Noyer: Η ΕΚΤ δεν εξετάζει αγορές κρατικών ομολόγων

H Eυρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει προς το παρόν την αγορά κρατικών ομολόγων δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Christian Noyer.

Δεν έχουμε στα σχέδια νέα μέτρα «χαλάρωσης». Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, τόνισε στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Τα τελικά αποτελέσματα των πολιτικών θα χρειαστούν ίσως και 18 μήνες αλλά τα ενδιάμεσα σίγουρα θα εμφανιστούν νωρίτερα, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ευρωζώνη δεν έχει εμφανίσει αποπληθωρισμό, υπογράμμισε ωστόσο πως η ύπαρξη χαμηλού πληθωρισμού για μακρύ χρονικό διάστημα είναι επικίνδυνη.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κοινού νομίσματος δήλωσε ότι θα ήταν λογικό και βοηθητικό ένα πιο αδύναμο ευρώ. Θα βοηθούσε την σταθερότητα των τιμών.

Σημείωσε ωστόσο ότι η ΕΚΤ δεν έχει θέσει ένα στόχο για την ισοτιμία του ευρώ όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v