Bundesbank: Παραμένει ισχυρή η γερμανική οικονομία

Καθησυχαστική η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ το β' τρίμηνο. Χαρακτηρίζει ισχυρή τη γερμανική οικονομία και βλέπει ανοδική τάση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Bundesbank: Παραμένει ισχυρή η γερμανική οικονομία

H γερμανική οικονομία παραμένει ισχυρή, υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα της χώρας, διατυπώνοντας παράλληλα θετικές προβλέψεις για τη συνέχεια του έτους παρά την επιβράδυνση του πρώτου εξαμήνου και την κρίση στην Ουκρανία.

 «Οι οικονομικές προοπτικές της  Γερμανίας έχουν γίνει πιο θολές από τα μέσα του έτους» παραδέχονται οι αξιωματούχοι της Bundesbank στην μηνιαία έκθεσή τους και συμπληρώνουν: «Παρόλα αυτά, η γενική οικονομική τάση θα πρέπει να παραμείνει θετική παρά την επιβράδυνση στο ρυθμό επέκτασης του πρώτου εξαμήνου».

Σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,2%, αναγκάζοντας αρκετούς – εκ των οποίων ο ΟΟΣΑ – να προχωρήσουν σε υποβάθμιση τα ων προβλέψεών τους για τη Γερμανία. Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο ανάπτυξης 1,8% για το 2014.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v