Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alibaba: Παγκόσμιο ιστορικό ρεκόρ το ΙΡΟ στην Wall Street

Η μετοχή εκτινάχθηκε 38% στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στα 93,89 δολάρια. Η αποτίμηση είχε γίνει στα $68 και ο τίτλος άρχισε την διαπραγμάτευση στα 92,7 δολ.

Alibaba: Παγκόσμιο ιστορικό ρεκόρ το ΙΡΟ στην Wall Street

Οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της Alibaba Group Holding Ltd ανακηρύχθηκαν οι μεγαλύτερες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου άντλησε 25 δισ. δολ.

Η συντριπτική ζήτηση για το ΙΡΟ της κινεζικής πύλης e-commerce ώθησε την αρχική ζήτηση στα 21,8 δισ. δολ. και υποχρέωσε την επιχείρηση και ορισμένους μετόχους να πουλήσουν πρόσθετα πακέτα, με τελική άντληση στα $25 δισ.

Η μετοχή εκτινάχθηκε 38% στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, κλείνοντας στα 93,89 δολάρια. Η αποτίμηση είχε γίνει στα $68 και ο τίτλος άρχισε την διαπραγμάτευση στα 92,7 δολ.

Η χρηματιστηριακή εισαγωγή της Alibaba κατέκτησε έτσι παγκόσμιο ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας το ΙΡΟ της Agricultural Bank of China που το 2010 άντλησε 22,1 δισ. δολ.

Το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στο NYSE της Wall Street χτύπησε την Παρασκευή ο ιδρυτής και πρόεδρος της επιχείρησης, Jack Ma.

Η αποτίμηση της Alibaba διαμορφώνεται στα 231,4 δισ. δολ., αρκετά υψηλότερα από της Amazon ή του Facebook.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v