Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Εντυπωσιακές οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία

Το Παρίσι εφαρμόζει έναν εντυπωσιακό αριθμό μεταρρυθμίσεων, δήλωσε τη Δευτέρα η Άγκελα Μέρκελ. Η Κομισιόν θα αξιολογήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σημείωσε. Η Γαλλία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Μέρκελ: Εντυπωσιακές οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία

Εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει το Παρίσι δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παραπέμποντας το ζήτημα της μείωσης του γαλλικού ελλείμματος στην Κομισιόν.

«Ο Μανουέλ Βαλς μόλις παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και πιστεύω ότι η Γαλλία εφαρμόζει έναn εντυπωσιακό αριθμό μέτρων» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρωθυπουργό στο Βερολίνο. «Βλέπω τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται και την αξιολόγησή τους θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» πρόσθεσε η ίδια. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαλς ανέφερε από την πλευρά του ότι ήρθε να πείσει τη Γερμανία πως η Γαλλία είναι σοβαρή στο θέμα των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε παράλληλα ότι «η Γαλλία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v