Jimmy Choo: Γόβες ...πολυτελείας στο City του Λονδίνου

Η μάρκα υποδημάτων, την οποία δημιούργησαν το 1996 η πρώην δημοσιογράφος του περιοδιού Vogue, Tamara Mellon, και ο Μαλαισιανός δημιουργός Jimmy Choo, ανακοίνωσε ότι το χρηματιστηριακό ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Jimmy Choo: Γόβες ...πολυτελείας στο City του Λονδίνου

H εταιρία πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo επιβεβαίωσε το σχέδιο εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η μάρκα υποδημάτων, την οποία δημιούργησαν το 1996 η πρώην δημοσιογράφος του περιοδιού Vogue, Tamara Mellon, και ο Μαλαισιανός δημιουργός Jimmy Choo, ανακοίνωσε ότι το χρηματιστηριακό ντεμπούτο –που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα- θα βοηθήσει στην μερική αποχώρηση του Joh A Benckiser, του επενδυτικού οίκου που μέσω της επιχείρησης Labelux, είχε αγοράσει τον οίκο υποδημάτων το 2011.

Η Jimmy Choo έχει προσλάβει την Merrill Lynch για κύριο ανάδοχο του ΙΡΟ, ενώ συμμετέχουν επίσης στην έκδοση η HSBC και η γερμανική ιδιωτική τράπεζα BHF.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να «επιδιώξει ανάπτυξη», ανοίγοντας 10 με 15 νέα καταστήματα τον χρόνο..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, τα έσοδα στο α΄ εξάμηνο ήταν 150 εκατ. στερλίνες, αυξημένα κατά 2,2% σε ετήσια βάση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v