Γερμανία: Πτήσεις με drone ξεκινάει η DHL

Η εταιρεία που ανήκει στα Γερμανικά Ταχυδρομεία είναι η πρώτη στην Ευρώπη που πραγματοποιεί πτήσεις με drones για μεταφορά πακέτων.

Γερμανία: Πτήσεις με drone ξεκινάει η DHL

Η εταιρεία DHL χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να μεταφέρει δέματα στο νησί Juist της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία που ανήκει στα Γερμανικά Ταχυδρομεία είναι η πρώτη στην Ευρώπη που πραγματοποιεί πτήσεις με drones για μεταφορά πακέτων.

Το drone που χρησιμοποιεί μπορεί να πετάξει με ταχύτητα ως και 65 χιλιόμετρα την ώρα. Θα μεταφέρει φάρμακα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης στο νησί Juist στην βόρεια ακτή της Γερμανίας όταν δεν πραγματοποιούν δρομολόγια άλλα μέσα μεταφοράς.

Αν οι δοκιμές είναι επιτυχημένες, το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση δεμάτων και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Η DHL έλαβε άδεια από το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας και την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας για έναν συγκεκριμένο αεροδιάδρομο ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο από το αεροσκάφος της.

Οι πτήσεις για το νησί της Βόρειας Θάλασσας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και θα συνεχίσουν ως τα τέλη Οκτωβρίου, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v