Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ηγεσίας στην GlaxoSmithKline

Ο Σερ Φίλιπ Χάμπτον, νυν πρόεδρος της Royal Bank of Scotland αναλαμβάνει την προεδρία της GlaxoSmithKline και το δύσκολο έργο να ανακτηθεί η αξιοπιστία της βρετανικής φαρμακευτικής.

Αλλαγή ηγεσίας στην GlaxoSmithKline

Ο Σερ Φίλιπ Χάμπτον αναλαμβάνει την προεδρία της GlaxoSmithKline, σε μία δύσκολη περίοδο για την βρετανική φαρμακευτική που καλείται να ανακτήσει την αξιοπιστία της μετά το σκάνδαλο δωροδοκίας στην Κίνα και αφού προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου κερδοφορίας.

«Ο Σερ Φίλιπ αφήνει την προεδρία της Royal Bank of Scotland για να αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον επιχειρηματικό κλάδο της Βρετανίας» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Uα επιβλέψει τις προσπάθειες για ανάκτηση της αξιοπιστίας, αλλά και για ανάπτυξη νέων πηγών ανάπτυξης ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση των πωλήσεων, συγκεκριμένων φαρμάκων».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Σερ Φίλιπ θα γίνει τον Ιανουάριο μη εκτελεστικός διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της GSK. Την 1η Απριλίου του 2015 θα γίνει  αναπληρωτής πρόεδρος και στη συνέχεια θα αναλάβει πλήρως την προεδρία από τον 81χρονο Σερ Κρίστοφερ Γκεντ ο οποίος έχει δηλώσει από το Μάιο την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Η αποχώρηση του από την Royal Bank of Scotland μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές διοίκησης στην τράπεζα. Σημειώνεται ότι ο Σερ Φίλιπ ανέλαβε την προεδρία της RBS το 2009, μετά την κρατική στήριξη της τράπεζας κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v