Ιταλία: Μειώνει τις προβλέψεις για ΑΕΠ η κυβέρνηση

Το ιταλικό ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,2% ή 0,3% το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης τον Απρίλιο για ανάπτυξη 0,8%.

Ιταλία: Μειώνει τις προβλέψεις για ΑΕΠ η κυβέρνηση

Η Ιταλία αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014 και το 2015 και να αυξήσει τους στόχους για το δημόσιο έλλειμμα, ανέφερε πηγή της ιταλικής κυβέρνησης στο Reuters. 

Έγγραφο του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,2% ή 0,3% το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης τον Απρίλιο για ανάπτυξη 0,8%.

Παράλληλα, ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξηθεί στο 2,8% του ΑΕΠ από 2,6% προηγουμένως, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά και εντός του ορίου του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σημειώνεται πως ο ΟΟΣΑ και η ιταλική ένωση εργοδοτών Confidustria προβλέπουν και οι δύο ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,4% φέτος. 

Οι αναθεωρήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι πολύ μεγαλύτερες για το 2015, με την ανάπτυξη να περικόπτεται στο 0,5% από 1,3% προηγουμένως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v