Gross: Αποχωρεί από την Pimco για την Janus Capital

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνα για την Pimco και τον Gross σχετικά με ένα ETF που διεύθυνε ο ίδιος. Ράλι 40% για τη μετοχή της Janus.

Gross: Αποχωρεί από την Pimco για την Janus Capital

Ο Bill Gross αποχωρεί από την Pimco, την εταιρεία διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού που ίδρυσε ο ίδιος, για την ανταγωνιστική Janus Capital Group. 

Η Janus ανέφερε σε ανακοίνωση της πως ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των ομολόγων» θα ενταχθεί στο δυναμικό της από τη Δευτέρα και θα διαχειρίζεται το Janus Global Unconstrained Bond Fund από τις 6 Οκτωβρίου. 

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ο τίτλος της Janus Capital ενισχύεται κατά ...40% ενώ η Ariel Investments, μεγαλομέτοχος της Janus χαρακτήρισε την πρόσληψη του Gross ως ένα γεγονός "black swan" (σ.σ. αναπάντεχο γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στις αγορές). 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνα για την Pimco και τον Gross σχετικά με ένα ETF που διεύθυνε ο ίδιος. 

«Διάλεξα την Janus ως το νέο μου σπίτι εξαιτίας της μακροχρόνιας σχέσης και τον σεβασμό που έχω για τον CEO, Dick Weil και την επιθυμία μου να αρχίσω και πάλι να ξοδεύω τις μέρες μου με την διαχείριση του ενεργητικού των πελατών» ανέφερε ο κ. Gross σε ανακοίνωση του. 

Σημειώνεται επίσης πως το Pimco Total Return Fund που διαχειριζόταν ο κ. Gross είχε καθαρές εκροές κεφαλαίων για δεκαέξι διαδοχικούς μήνες. Επιπλέον, ο κ. Gross είχε δεχθεί πυρά μετά την αποχώρηση του πρώην CEO, El-Erian.

Η Pimco θα απέλυε τον Gross λόγω «αλλοπρόσαλλης» συμπεριφοράς

Σύμφωνα με πηγές της WSJ η Pimco ήταν έτοιμη να απολύσει τον κ. Gross λίγες ημέρες αργότερα.

Οι πηγές σημείωσαν πως η κίνηση προήλθε από την ίδια την Pimco και όχι την γερμανική Allianz, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν οξυνθεί τα προβλήματα με την συμπεριφορά του κ. Gross.

To CNBC μετέδωσε ότι η Pimco ετοιμαζόταν να απολύσει τον ιδρυτή της εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης» συμπεριφοράς του.

Άνοδος στις αποδόσεις ιταλικών και ισπανικών ομολόγων

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετων ομολόγων, μετά την ανακοίνωση του κ. Gross ότι αποχωρεί από την Pimco. 

«Επικρατεί η αντίληψη ότι η Pimco είναι "long" στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οπότε κάποιοι θεωρούν πως θα γίνουν πωλήσεις» δήλωσε στο Reuters ένας trader ομολόγων. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετους ομολόγου ενισχύεται 4 μονάδες βάσης στο 2,40%, ενώ του ισπανικού 10ετους τίτλου αυξάνεται 5 μονάδες βάσης στο 2,20%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v