Σε νέο ρεκόρ τα κεφάλαια των hedge fund

«Στη χώρα των hedge fund, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι» σχολιάζει το CNBC. Σε νέο ρεκόρ τα κεφάλαια που διαχειρίζονται τα hedge fund. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες και ποια η κατάταξή τους βάσει κεφαλαίων υπό διαχείριση.

Σε νέο ρεκόρ τα κεφάλαια των hedge fund

Μία νέα έρευνα για τον κλάδο των hedge funds που έγινε από την Absolute Return αποκαλύπτει ότι τα μεγαλύτερα funds ελέγχουν περισσότερα στοιχεία ενεργητικού από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Η εξαμηνιαία έκθεση Billion Dollar Club κατατάσσει τους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους που έχουν τουλάχιστον 1 δισ. δολ. σε στρατηγικές hedge fund και αναφέρει ότι υπήρξε αύξηση του αριθμού τους τον Ιούνιο του 2014, στους 305 με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 1,84 τρισ. δολ. Στις αρχές του 2014 ήταν 293 εταιρίες με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 1,71 τρισ. δολ.

Την πρώτη θέση κρατά η Bridgewater Associates, της οποίας τα κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 7,58% στα 93,7 δισ. δολ.. Ακολουθεί η JPMorgan Asset Management, η Och-Ziff Capital Management Group και η BlackRock.

«Τα hedge fund βρίσκονται και πάλι στα προ κρίσης υψηλά. Διεθνώς, τα υπό διαχείριση κεφάλαια αγγίζουν πλέον τα 2,869 τρισ. δολ., σύμφωνα με έρευνα της HedgeFund Intelligence. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 2,697 τρις. δολ., τον Ιούνιο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v