Μαζική φυγή επενδυτικών κεφαλαίων από την Pimco

Καταλύτης η αποχώρηση του Bill Gross από την Pimco. Εκροές 10 δισ. δολ. μέσα σε τρεις ημέρες. Σενάρια για συνολικές εκροές έως και 100 δισ. δολ. Αλλάζει ο χάρτης των επενδυτικών οίκων καθώς κλονίζεται η ηγετική θέση της Pimco.

Μαζική φυγή επενδυτικών κεφαλαίων από την Pimco

Αλλάζει ο χάρτης των επενδυτικών οίκων της αγοράς ομολόγων μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Bill Gross από την Pimco. Η Allianz διαβεβαιώνει άπαντες ότι δεν θα προχωρήσει σε πώληση της Pimco, ενώ ο ίδιος ο επενδυτικός οίκος καθησυχάζει τους επενδυτές ότι η ισχυρή πλειοψηφία των πελατών παραμένει και δεν ακολουθεί τον Bill Gross στην Janus Capital.

Η Bernstein Research εκτιμά ότι η Pimco μπορεί να χάσει ως και το ένα τρίτο των υπό διαχείριση κεφαλαίων της που αγγίζουν τα 2 τρισ. δολ. με την αποχώρηση του Bill Gross, του «βασιλιά της αγοράς ομολόγων».

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις, αποκαλύπτει ότι ήδη υπήρξαν εκροές 10 δισ. δολ. από την Pimco μετά την αποχώρηση του Gross που ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εντός της Pimco, αρκετοί προβλέπουν ότι η εταιρεία θα χάσει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Douglas Hodge δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυρή πλειοψηφία των πελατών θα μείνει μαζί μας». Αρκετοί όμως είναι εκείνοι που διαφωνούν. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει η Pimco την ηγετική θέση που έχει στη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος» αναφέρει ο  Gary Pollack της Deutsche Bank υποστηρίζοντας ότι πολλά κεφάλαια μπορεί να αναζητήσουν άλλους επενδυτικούς οίκους.

Η μητρική Allianz πάντως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση. «Έχουμε ακριβώς τον ίδιο έλεγχο στην Pimco που είχαμε τα τελευταία 10 χρόνια» δήλωσε ο Jay Ralph, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να το αλλάξουμε αυτό. Η αποχώρηση του Bill δεν θα έχει απολύτως κανέναν αντίκτυπο στη σχέση της Allianz με την Pimco. Δεν σχεδιάζουμε να πουλήσουμε την Pimco».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v