Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών οι επικεφαλής της Prada

Η έρευνα αφορά την ακρίβεια ορισμένων φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν οι Miuccia Prada Bianchi και Patrizio Bertelli και δεν έχει σχέση με την ίδια την εταιρεία.

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών οι επικεφαλής της Prada

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία των διευθυνόντων συμβούλων της Prada, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι διευθύνοντες σύμβουλοί της, Miuccia Prada Bianchi και Patrizio Bertelli, ενημερώθηκαν για την έρευνα, «η οποία αφορά την ακρίβεια ορισμένων φορολογικών δηλώσεων που είχαν υποβάλει κατά το παρελθόν ως μεμονωμένα άτομα, αναφορικά με εταιρείες ξένης ιδιοκτησίας».

«Η εταιρεία επιβεβαιώνει πως ούτε η ίδια ούτε κάποια από τις θυγατρικές της εμπλέκεται στο ζήτημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Prada, Carlo Mazzi.

Η τελευταία αυτή έρευνα των ιταλικών αρχών γίνεται στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για την εθελοντική γνωστοποίηση οικονομικών στοιχείων, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν από το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Ολλανδία στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο, η Prada κατέληξε σε συμφωνία με τις ιταλικές φορολογικές αρχές ώστε να επιστρέψει η εταιρεία holding στην Ιταλία. Ο κ. Bertelli και η κ. Prada πλήρωσαν τότε 400 εκατ. ευρώ στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει η WSJ.

Έτσι, η νέα αυτή έρευνα δείχνει ασυμφωνία με την προηγούμενη στάση των αρμόδιων αρχών. Ο επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας είχε πει τότε ότι αφού η Prada πλήρωσε όλους τους φόρους που της αναλογούσαν, σε εθελοντική βάση, δεν θα πραγματοποιούνταν άλλη έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v