Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyds: Απέλυσε 8 στελέχη και πήρε πίσω μπόνους £3 εκατ.

Βαριά η καμπάνα για 8 στελέχη της Lloyds που έχασαν τη δουλειά τους αλλά και μπόνους συνολικής αξίας 3 εκατ. στερλινών.

Lloyds: Απέλυσε 8 στελέχη και πήρε πίσω μπόνους £3 εκατ.

Η Lloyds Banking Group απέλυσε 8 εργαζομένους και ανέκτησε 3 εκατ. στερλίνες από τα μπόνους τους, επειδή είχαν εμπλοκή με τα πολύκροτα σκάνδαλα χειραγώγησης κατά την περίοδο 2006-2009. Με αυτή την πειθαρχική πράξη, η Lloyds γίνεται η τρίτη βρετανική τράπεζα που αναγκάζει τα στελέχη της να πληρώσουν για τη χειραγώγηση των επιτοκίων. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί Barclays και Royal Bank of Scotland.

Σημειώνεται πως η Lloyds, η οποία ανήκει στο βρετανικό Δημόσιο με ποσοστό 25%, κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο 226 εκατ. στερλινών στο πλαίσιο διακανονισμού με τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές. Εξ αυτών, τα 218 εκατ. στερλίνες ήταν πρόστιμο για το σκάνδαλο Liborgate και 7,8 εκατ. στερλίνες επειδή «πείραξε» τα επιτόκια στις αποπληρωμές της στήριξης ρευστότητας που είχε από την κεντρική τράπεζα.

Με την πειθαρχική ποινή της τράπεζας, οι 8 εργαζόμενοι που απολύονται χάνουν μπόνους συνολικού ύψους 3 εκατ. στερλινών, που είχαν αποφασιστεί, αλλά δεν είχαν καταβληθεί σύμφωνα με τους νέους αυστηρότερους κανόνες της Ευρώπης για τις αμοιβές των τραπεζικών υπαλλήλων. Η Lloyds ωστόσο, δήλωσε πως δεν μπορεί να ανακτήσει τα μπόνους που είχε ήδη καταβάλει στα συγκεκριμένα στελέχη ή να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον 10 ακόμη στελεχών που έχουν ήδη φύγει από την τράπεζα.

Τα μπόνους που «ακύρωσε» η Lloyds είναι μικρά συγκρκτικά με αντίστοιχες πειθαρχικές πράξεις άλλων βρετανικών τραπεζών. Barclays και RBS ακύρωσαν μπόνους ύψους 300 εκατ. και 59 εκατ. στερλινών αντιστοίχως το 2012. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v