Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Μειώνει προβλέψεις για κόκκινα δάνεια κατά £800 εκατ.

Μίνι ράλι για τη μετοχή της Royal Bank of Scotland. Αποδεσμεύει 800 εκατ. στερλίνες που είχαν κρατηθεί ως προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια. Αιτία η βελτίωση της οικονομίας και η αύξηση στις τιμές ακινήτων της Ιρλανδίας.

RBS: Μειώνει προβλέψεις για κόκκινα δάνεια κατά £800 εκατ.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland καταγράφει άλμα 4,7% καθώς ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει προβλέψεις 800 εκατ. στερλινών που είχαν κρατηθεί για επισφαλή δάνεια, καθώς καταγράφεται σαφής βελτίωση της οικονομίας, κυρίως στην Ιρλανδία.

Στην σχετική ανακοίνωση η Royal Bank of Scotland αναφέρει πως η βελτίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων και η αύξηση που καταγράφεται στις τιμές των κατοικιών, δίνουν τη δυνατότητα για μείωση των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα τριμήνου – που ανακοινώνονται στις 31 Οκτωβρίου – η Royal Bank of Scotland δήλωσε ότι αναμένει «σημαντικά καλύτερη απόδοση» από τις κατευθυντήριες γραμμές που είχε δώσει. Παρόλα αυτά, η ίδια η τράπεζα παραδέχεται ότι τα έσοδα στο τμήμα επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής ίσως αποδειχθούν χαμηλότερα των προσδοκιών το τρίτο τρίμηνο και προειδοποιεί ότι «παραμένουν οι αβεβαιότητες, αναφορικά με τα νομικά θέματα» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v