Kάμερον: To Brexit δεν θα ράγιζε την καρδιά μου

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισήμανε πως επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει σε μια μεταρρυθμισμένη Ε.Ε., μετά από μια νέα διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

Kάμερον: To Brexit δεν θα ράγιζε την καρδιά μου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πλήγωνε τα αισθήματα του, επαναλαμβάνοντας ότι η σχέση με τις Βρυξέλλες δεν λειτουργεί καλά. 

«Έχω περίπου 1.000 φορές πιο ισχυρά αισθήματα για το Ηνωμένο Βασίλειο από ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ. Κάμερον στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, σχολιάζοντας την δήλωση του ότι θα «ράγιζε η καρδιά του» αν η Σκοτία αποχωρούσε από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όταν ρωτήθηκε αν θα ράγιζε η καρδιά του αν η Βρετανία έβγαινε από την Ε.Ε. ο κ. Κάμερον απάντησε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα συναισθηματικό ζήτημα. Αυτό απαιτεί πραγματισμό. Τι είναι καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο ; Πως θα επιτύχουμε την καλύτερη συμφωνία για την Βρετανία ;».

Ο ίδιος επισήμανε πως επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει σε μια μεταρρυθμισμένη Ε.Ε., μετά από μια νέα διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται ισχυρές πιέσεις από το εθνικιστικό αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ και ορισμένους από τους βουλευτές του για να χρησιμοποιήσει πιο σκληρή γλώσσα απέναντι στις Βρυξέλλες. Το Σάββατο και δεύτερος βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος του κ. Κάμερον προσχώρησε στο κόμμα του κ. Φάρατζ, λίγο πριν το συνέδριο των Τόρις το φθινόπωρο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v