Σκάνδαλο με ιταλικά ...διαζύγια στην Βρετανία

Ο στόχος της απάτης προφανώς ήταν να παρακαμφθούν οι διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου της Ιταλίας, όπου τα ζευγάρια οφείλουν πρώτα να διανύσουν τριετές διάστημα σε κατάσταση διάστασης.

Σκάνδαλο με ιταλικά ...διαζύγια στην Βρετανία

Το ανώτατο δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων της Βρετανίας απέρριψε 180 υποθέσεις διαζυγίου που είχαν καταθέσει Ιταλοί, μιλώντας για «συνωμοσία εκτροπής της δικαιοσύνης σε σχεδόν μαζική κλίμακα.

Το δικαστήριο διέκρινε προσπάθεια απάτης, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχε αίτημα Ιταλού πολίτη που ζητούσε να λάβει διαζύγιο σε βρετανικό δικαστήριο, με τον ισχυρισμό ότι είναι κάτοικος της Μ. Βρετανίας.

Ο στόχος της απάτης προφανώς ήταν να παρακαμφθούν οι διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου της Ιταλίας, όπου τα ζευγάρια οφείλουν πρώτα να διανύσουν τριετές διάστημα σε κατάσταση διάστασης, για να τους δοθεί τελικά το διαζύγιο. Ωστόσο, μπορούν να λάβουν το διαζύγιο πολύ πιο σύντομα σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, εφόσον κατοικούν σε αυτό το κράτος.

Την απάτη εντόπισε στέλεχος επιτροπής του δικαστηρίου, που πρόσεξε ότι σε αρκετές αιτήσεις έκδοσης ιταλικού διαζυγίου, οι αιτούντες είχαν δώσει την ίδια διεύθυνση κατοικίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v