Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Φαρμακευτικές πλήρωσαν $3,5 δισ. σε γιατρούς

Οι αποκαλύψεις της αμερικάνικης κυβέρνησης καλύπτουν πάνω από 4,4 εκατ. συναλλαγές σε περίπου 550.000 γιατρούς από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2013.

HΠΑ: Φαρμακευτικές πλήρωσαν $3,5 δισ. σε γιατρούς

Οι Αμερικανοί γιατροί έλαβαν $3,5 δισ. από φαρμακευτικές και κατασκευαστές ιατρικών οργάνων το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αποκαλύψεις της κυβέρνησης καλύπτουν πάνω από 4,4 εκατ. συναλλαγές σε περίπου 550.000 γιατρούς από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι εταιρείες έπρεπε να προσφέρουν πληροφορίες με βάση τον νόμο του Ομπάμα για την Προστασία των ασθενών και οικονομικά προσιτή φροντίδα, το λεγόμενο και Obamacare.

Την περασμένη δεκαετία, οι φαρμακευτικές εταιρείες πλήρωσαν δισεκατομμύρια δολάρια για νομικούς διακανονισμούς μετά από μηνύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, πολλές εκ των οποίων κατηγορούσαν τις εταιρείες για προώθηση των προϊόντων τους για μη εγκεκριμένες χρήσεις.

Σημειώνεται πως ενώ οι γιατροί δικαιούνται να συνταγογραφούν οποιαδήποτε θεραπεία κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή, οι φαρμακευτικές επιτρέπεται να προωθούν τα προϊόντα τους μόνο για χρήσεις που έχει εγκρίνει Η Υπηρεσία Τροφίµων και Φαρµάκων (FDA).

Η GlaxoSmithKline δήλωσε ένοχη τον Ιούλιο του 2012 για παράνομη προώθηση δύο φαρμάκων της, πληρώνοντας $3 δισ. στον μεγαλύτερο διακανονισμό σε θέματα υγείας στις ΗΠΑ. Σε συμβιβασμό με τις αρχές των ΗΠΑ έχουν έρθει και άλλες εταιρείες, όπως η Merck & Co, η Amgen, η AstraZeneca και η Pfizer, η οποία πλήρωσε $2,3 δισ. το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v